Sibiul între siguranţă şi incertitudine, în zorii epocii moderne (1528-1549)

PROIECT REALIZAT ÎN CADRUL PROGRAMULUI
SIBIU - CAPITALĂ CULTURALĂ EUROPEANĂ 2007
Organizator: Asociaţia Culturală Hieronymus, Braşov
Responsabil de proiect: Toma-Cosmin Roman
Finanţator: Ministerul Culturii şi Cultelor
Prezentarea volumului "Sibiul între siguranţă şi incertitudine, în zorii epocii moderne (1528-1549)". Clic pentru imaginea mărită
Proiectul Sibiul între siguranţă şi incertitudine, în zorii epocii moderne (1528-1549) a fost realizat de Asociaţia Culturală Hieronymus Braşov, cu sprijinul financiar al Ministerului Culturii şi Cultelor. În cadrul său este cuprins şi volumul cu intitulat "Sibiul între siguranţă şi incertitudine, în zorii epocii moderne (1528-1549)". Acesta este parte integrantă a proiectului, fiind înscris în cadrul programului "Sibiu - Capitală Culturală Europeană 2007".

Lansarea volumului "Sibiul între siguranţă şi incertitudine, în zorii epocii moderne (1528-1549)"

Lansarea proiectului a fost organizată în data de 23 noiembrie 2007, în colaborare cu Biblioteca Astra din Sibiu şi cu Universitatea Lucian Blaga, şi a prilejuit ample discuţii legate de istoria Sibiului în secolul al XVI-lea, de nivelul de cunoaştere a acesteia şi de situaţia accesului la informaţii.

La lansare au participat peste 60 de persoane, specialişti ai instituţiilor de profil, studenţi dar şi amatori. Lansarea a fost pregătită prin distribuirea prealabilă de pliante şi afişe în Sibiu şi în localităţile cu un public potenţial interesat în derularea proiectului.

 

Obiective pe termen mediu şi lung (după 2007)

Proiectul pune în circulaţie numeroase documente inedite referitoare la viaţa economică şi socială a Sibiului în prima parte a secolului al XVI-lea. Prin abordarea modernă, interdisciplinară, a acestor informaţii, autorii speră să impulsioneze cercetările de acest gen, referitoare la civilizaţia minorităţii germane din România.

Aspect din public, la lansarea volumului "Sibiul între siguranţă şi incertitudine, în zorii epocii moderne (1528-1549)". Clic pentru imaginea mărită.

Apăsaţi aici pentru detalii despre volumul
"Sibiul între siguranţă şi incertitudine, în zorii epocii moderne (1528-1549)" >>